Micropop
Jag hör hur det fräser inne i micron. Det ryker och ångar om min lilla majskolv. Jag borde ta ut den nu, men jag har ju satt tiden på två minuter, och det har bara gått en minut och tjugotvå sekunder. Hur ska jag göra?
Nu fräser det till igen. Jag tänker att det snart kommer börja poppa där inne och de gula små kornen kommer att förvandlas till vita, frasiga moln. Fast egentligen vet jag ju att det inte går till så.
Det fräser än mer ihärdigt där innifrån nu. Jag bestämmer mig för att ta ut den utan att låta hela tiden gå. Men jag måste vänta fyra sekunder till.
33...32...31...30 Fort ut! Den är brännhet. En minut och trettio sekunder, exakt lagom för att värma en grillad, kylskåpskall majskolv.
Jag måste vänta tills den svalnar innan jag kan äta den.
Nu fräser det till igen. Jag tänker att det snart kommer börja poppa där inne och de gula små kornen kommer att förvandlas till vita, frasiga moln. Fast egentligen vet jag ju att det inte går till så.
Det fräser än mer ihärdigt där innifrån nu. Jag bestämmer mig för att ta ut den utan att låta hela tiden gå. Men jag måste vänta fyra sekunder till.
33...32...31...30 Fort ut! Den är brännhet. En minut och trettio sekunder, exakt lagom för att värma en grillad, kylskåpskall majskolv.
Jag måste vänta tills den svalnar innan jag kan äta den.
Kommentarer
Postat av: Malin
=D Hur kan man inte bli lite glad över en majskolvshistoria?
Postat av: Therese
Hehe, ja majskolvar är alltid glädjande =)
Trackback